Vändpunkten mot ljuset

Efter insikten om min ledsamhet blev det mycket enklare för mig att ta mig i rätt riktning igen. Om jag nu var ledsen, så var min uppgift från nu att göra saker som gör mig glad. 

Dagen efter eventet med Boost and Balance var jag och Andreas på promenad och svängde inom Lidl för att handla lite matvaror. I en hylla stod boken Yoga Girl : Att finna lycka, skapa balans och leva med ett öppet hjärta . Jag bläddrade lite i den och kände att detta är något för mig. Jag kom hem, la mig på soffan och sträckläste boken. Min slutsats: "Jag måste själv bygga upp mig själv igen och skapa mig själv." För bland annat självkänsla är faktiskt inte något som bara kommer till en. Man måste bygga upp den. Så, jag började fundera. Vilka är de basala, mest grundläggande och bra sakerna jag kan göra för att bli glad och må bättre. Jo, 3 saker. Promenera. Meditera. Yoga. Allt jag gör ska från och med nu ska dessutom utgå ifrån "vad hade jag gjort om jag bott på Aruba?" (som Yogagirl gör).

Så jag började fylla mina dagar av detta mantra. Vad hade jag gjort om jag vaknade varje morgon på Aruba? Jag hade mediterat. Så jag vaknade, drack en kopp citronte (för det gjorde Yogagirl) och mediterade 10-20 minuter varje morgon med hjälp av vägledda klipp på youtube. Ibland själv utan musik eller vägledning. Vad hade jag gjort innan jobbet om jag bott på Aruba? Jag hade promenerat. Så jag promenerade till och från jobbet, ibland med omvägar för att skapa längre distanser. Sen ställde jag mig frågan: vad hade jag gjort efter jobbet om jag bodde på Aruba? Jag hade yogat! Så när jag kom hem efter jobbet körde jag yoga i 30-60 minuter. 

Dag för dag bröt jag mina destruktiva vanor och började sakta men säkert vända mig mot ljuset och en bättre och starkare version av mig själv. Det gick inte fort. Men jag hade inte bråttom. Jag såg framför mig alla roliga aktiviteter jag hade planerat framöver. Yogaläger i april, Föreläsning i maj. Barcelona i juni. När jag var där skulle jag vara mitt bästa jag.

Jag stod i spegeln i badrummet när jag plötsligt insåg. Varför ska jag "vara mitt bästa jag" sen när jag kan börja vara mitt bästa jag redan nu? Varje dag kan kan göra mitt bästa för att vara den personen jag är stolt över. Vara en person som tar beslut utifrån ett långsiktigt perspektiv och inte bara av vad som känns bra i stunden. Jag förstod att om jag skulle vara mitt bästa jag sen, var det lika bra att börja öva exakt här och nu.

ÖVNING
Om du själv känner att du behöver jobba på din självkänsla och bli ditt bästa jag, se till att bygg den på någonting. Vi har alla hört övningen där man ska stå framför spegeln och säga bra saker om sig själv. Men vid det här laget är vi nog alla rörande överens om att huvudet kan lura i en både en och två felaktiva saker. Som att man är ful eller dum. För att bygga verklig självkänsla behövs den byggas på något. Handlingar från din vardag!

Exempel:
Idag vad jag duktig - som bäddade sängen i morse
Idag var jag snäll - som höll upp dörren för en främmande person
Idag vad jag modig - som gick på ett gruppträningspass jag aldrig testat förut
Idag var jag konsekvent - när jag följde min kostplan som jag lagt upp för mig själv


Bygg självkänsla på konstruktiva handlingar som bygger dig!