VITAMIN D ☀️ - VARFÖR DE ⁉️ (i samarbete med @greatearthscandinavia )

Nu har vi inte många dagar kvar med sol här i Sverige och det är viktigt att redan nu börja ladda upp kroppen med Vitamin D. Du vet säkert ATT man ska ta vitamin D - men vet du varför? Här kommer några anledningar!


▪️Vitamin D bidrar till immunsystemets normala funktion.

▪️Det bidrar till upprätthållandet av tänderna och benstommen.

▪️Om du har förlåga D-vitaminnivåer kan det påverka humöret negativt.

▪️Vitamin D bidrar till normal muskelfunktion i kroppen samt normala kalciumnivåer i blodet.

Ditt immunförsvar, din muskelstyrka och din kognitiva förmåga är alla beroende av D vitamin för att upprätthålla en normal funktion. D vitamin är också viktigt för energiomsättningen och sköldkörtelns förmåga. De bästa källorna till vitamin D är animaliska och vegetabiliska fetter och solen.

Sol har vi som du säkert vet inte särskilt mycket av i Sverige. Därför är det viktigt att du får kunskap om andra sätt att få i dig tillräckligt med vitamin D och vad D vitamin brist kan få för konsekvenser.

Genom att ta tillskott av vitamin D dagligen minskar du risken för de negativa effekter som för låg halt av Vitamin D i kroppen innebär. Dessutom är Vitamin D en av de tillskott som enligt forskning skydda mot infektion om man blir smittad av covid-19 (länk).


Eftersom vi vet att det via kosten och brist på sol i ffa Sverige är svårt att få i sig tillräckligt av D-vitamin rekommenderar jag detta som ett tillskott i kapselform! Jag väljer dem från @greatearthscandinavia som delvis är vegansk men som också innehåller ekologisk kokosolja för ett bättre upptag. Oavsett så äter jag alltid D-vitamin tillsammans med min frukost. Detta är otroligt (!) viktigt eftersom D-vitamin endast kan tas upp av kroppen med hjälp av FETT! Så - äter du inget till, eller fettsnål mat kommer kroppen inte kunna ta upp tillskottet ordentligt. I min gröt har jag bland annat ägg och kokosfett som räcker gott och väl för att ta upp D-vitamninen i kroppen.


great-earth-vitamin-d3-vegan-60-kapslar-1jpg


Se nu till att få ditt dagliga intag av vitamin D!