Susanna Svedbergh, grundare av företaget All Season Fitness, främsta drivkraft är möjligheten att få coacha och vägleda medmänniskor mot att bli självständiga i sitt sätt att leva, träna och äta hälsosamt.


Med en erfarenhet av att gå från ett ohälsosamt leverne till en aktiv livsstil, där hon idag och arbetar som Personlig Tränare, Kostrådgivare och Föreläsare, vill Susanna med sitt företag föra vidare sin kunskap gällande såväl kost och träning som mental hälsa.

UTBILDNING

  • Eleiko Education, Licensed Eleiko Personal Trainer, 2017
  • Born To Run 1&2, 2018
  • Strength Coach Level 1, 2017
  • Powerlifting Level 1, 2017
  • Kettlebell Trainer level 1, 2017
  • Les Mills, Bodyattack, 2015

  • Les Mills, CXWORX, 2013

 TRÄNINGSMERITER

  • Fitness, Bikinifitness 2016/ Bodyfitness 2017
   Har erfarenhet från att tävla i kroppsbyggning på elitnivå. Har genomfört två tävlingsdieter med olika upplägg och utformningar gällande träning, kost, tömning, laddning, återhämtning efter tävling. Denna erfarenhet har gett en bred kunskap gällande kroppen och hur olika tränings-/kostupplägg påverkar kropp och psyke.

  • Crossfit
   Har medverkat vid ca 10 st Crossfit-tävlingar (både individuellt och i lag med båda kön). Denna erfarenhet har bidragit till en bred kunskap gällande olika områden av träning då Crossfit innefattar det mesta.  Har tack vare crossfiten hittat flera olika vägar att jobba upp svagheter till styrkor vilket är av stor vikt vid möten med klienter som behöver hjälp med samma process.

  • Styrkelyft/Tyngdlyftning
   Har alltid tillämpat styrkelyft och tyngdlyftning som en bas i den egna träningen och har med åren utvecklat mer kompetens inom ämnet i såväl det egna utförandet som för den enskilde individen, främst i samband med kurserna Eleiko Strength Coach Level 1, Eleiko Powerlifting Level 1 som genomfördes under utbildningen på Eleiko (2017).

REFERENSER

Tove Fors // Onlinecoaching // September 2018 - December 2018

Det känns så sorgligt att sluta prata med dig nu, du har verkligen stöttat mig i så många veckor och fått mig att tro mer och mer på mig själv. Fått mig att inse att man KAN äta mycket mat och även gå ner i vikt, behålla muskler och fått mig att förstå hur viktigt sömn och promenader är!

Allt började med att jag började följa dig på instagram och märkte hur du pratade på ett hälsosamt sätt, du visade en del vad du åt och jag blev ofta väldigt chockad över hur mycket du åt och ändå hade du en sån snygg och framförallt STARK kropp. Ditt levnadssätt inspirerade mig och nu i efterhand är jag SÅ jäkla glad att jag kontaktade dig. Du har stöttat mig som ingen tidigare gjort, och då har jag fått kostscheman av folk SÅ många gånger, betalat mycket pengar men aldrig upplevt denna stöttning av någon innan. Jag har hela tiden känt att du har brytt dig GENUINT om mig och min resa, du har gett mig tips varje vecka vad jag ska tänka på, uppgifter att göra (jag har misslyckats många gånger men ändå har du trott på mig) samt gett mig vääääädigt mycket kunskap. Du har även visat ett stort engagemang i att förklara hur jag ska klara mig efter våra veckor ihop, stöttat mig i mina hjärnspöken och fått mig att tro på mig själv mycket mer än vad jag tidigare gjort.

Största förändringen sedan jag fick din hjälp är att du fått mig att leva mycket mer i nuet än vad jag gjorde innan, gett mig handfasta tips om hur jag ska gå till väga, till exempel med hjälp mindfulness eller så enkelt som att uppskatta det fina vädret på mina promenader. Du har även fått mig att tänka om kring den maten jag ätit, att äta bra mat och ge kroppen vad den behöver är att UNNA sig. Innan tänkte jag att unna mig var att äta socker, chips och glass men nu tänker jag mer att jag unnar min kropp något bra som gör att jag kommer närmre mitt mål istället för längre ifrån mitt mål. DET ÄR STORT för mig. Du har lärt mig hur bra mat, mycket sömn och mycket promenader kan göra för kroppen. SÖMN är något du har fått mig att prioritera väldigt högt.

När jag skriver allt detta så låter det för bra för att vara sant, men allt jag skriver är rakt från hjärtat och att jag tog kontakt med dig har varit ett väldigt bra beslut. Jag har aldrig ångrat mig att jag gjorde det valet, nu vet jag tack vare dig vad min kropp behöver och vad den mår bra av. Du har hela tiden gett mig tips och peppar mig varje vecka och inte bara på vår bestämda dag utan jag kände hela tiden att du fanns där när jag behövde dig, vilken dag i veckan det än var. Från botten av mitt hjärta, TACK för allt du gjort för mig Susanna. Jag kommer rekommendera dig till alla, vem som helst som behöver någon form av coachning, du är grym och en stor inspirationskälla. Det du har gjort för mig handlar om SÅ mycket mer än viktnedgång, kost och träning.

Isabell Lagerblad // Personlig Träning & Kostschema // November 2017 - pågående

Jag kände att jag ville ha hjälp med att bygga upp kroppen igen efter graviditet och kejsarsnitt. Efter att ha kommit i kontakt med Susanna genom Actic Simhallsbadet i Halmstad blev jag bara mer och mer motiverad att fortsätta träningen. Jag blev jätte nyfiken på kostschema efter att Susanna nämnt att hon kunde hjälpa till med det och har nu följt det sen 21/2 2018. Jag är jätte nöjd med hur det har funkat och hur enkelt det har varit att följa! Mina förväntningar var och är ännu ett positivt resultat, mycket genom Susannas kunskaper och stöttning men även att jag har visat mig själv att jag kan om jag vill! Men man är ju alltid osäker och nervös innan man börjar se och känna att kroppen förändra! Det är en resa!

Jag träffade Susanna första gången i november för uppstartskonsultation och grundläggande träningsschema med uppföljning varje månad vidare i januari och februari . Träningen har rullat på och ökat för varje tillfälle. Det har verkligen hjälpt mig att våga ta nästa steg i träningen hela tiden och utmanat mig. Jag ser verkligen framemot allt som komma skall!!!

Daniel Aprili // Onlinecoachning // November 2017 - Juni 2018

Jag hade under flera år tränat kontinuerligt 3-4 ggr i veckan, både styrka och löpning. Hade även som rutin förutom detta att flera gånger i veckan ta längre promenader i syfte att bränna fett. Men jag upplevde att träningen inte gav önskat resultat, såg ingen större utveckling, kändes som om jag stod och stampade på samma ställe. När det gällde styrka så körde jag oftast samma övningar och körde i stort sett aldrig ben, bara överkropp. Jag slarvade rejält med kosten, åt ute 3-4 dagar i veckan och åt godis och snacks på helgerna. Åt även en del fikabröd, mjukt bröd mycket pasta och feta såser mm.Jag ville verkligen göra en förändring men kände att jag tyvärr inte klarade av det själv....

När jag såg att en vän hade gjort enorma framsteg med både sin träning, fysik och kost så blev jag galet inspirerad och kontaktade honom för att få reda på hur han lyckats. Han berättade då att han mer eller mindre känt samma som mig och att han därför tagit kontakt med Susanna och All Season Fitness för att få hjälp! Det blev också startskottet för mig då jag i slutet av oktober 2017 kontaktade Susanna och meddelade att jag ville börja med Onlinecoaching. Vi hade en bra dialog innan start och jag fick fylla i ett formulär där jag berättade om mina mål och vad jag ville ha ut av vårt samarbete. Jag berättade om att jag ville köra 3 st styrkepass och 2 st löppass i veckan. Ville få möjligheten att lära mig nya övningar och framförallt få hjälp med kosten. Ville gå ner i vikt, sänka min fettprocent, öka i muskelmassa och få bättre kondition.

När jag fick mitt första kostschema så blev det lite halvt kaotiskt dom första 2-3 veckorna. Helt plötsligt skulle jag börja äta på ett för mig helt nytt sätt och framförallt blev jag tvungen att själv börja planera och laga min egen mat. Det blev också en hel del nya övningar på gymmet som jag aldrig tidigare hade kört. I början kändes det som om allt var nytt. Men jag hade bestämt mig att köra på och visste att det skulle bli lättare längre fram, vilket det också blev!

Nu har jag kört efter träningsprogram och kostschema sedan 6 november 2017 och det är datum som jag alltid kommer att komma ihåg, det var då jag äntligen med stor hjälp utav Susanna började ta ansvar för mitt liv och mående på ett helt nytt sätt och jag är jäkligt stolt över det! Numera mår jag mycket bättre både fysiskt och psykiskt, upplever att jag är en mycket bättre pappa och make. Orkar mer, är gladare och känner samtidigt att ingenting är omöjligt!! Utan samarbetet med Susanna och All Season Fitness så hade jag själv aldrig lyckats med det.

Jag känner verkligen att jag får det stöd jag behöver i både träning och kost. Jag har ett unikt träningsprogram och ett kostschema anpassat utifrån mina behov. Denna kombinationen är oslagbar och har verkligen gett resultat. Jag upplever Susanna som väldigt professionell, kunnig, peppande och framförallt lyhörd. Varje gång jag kört fast i träningen eller behövt råd om något så har hon alltid funnits där redo att bolla idéer och ge kloka förslag på lösningar. Jag kan verkligen rekommendera detta upplägg till alla som vill bli mer hälsomedvetna, börja träna på riktigt och få struktur på kost och träning. Också ett stort tack till min vän som kopplade samman oss och stöttat och inspirerat mig med sina framsteg!!!

Therese Jansson // Onlinecoachning // Juni 2017 - Februari 2018

När jag började med online coaching hos Sanna tränade jag redan flera dagar i veckan och tyckte att jag åt bra, men fick inga resultat. Jag hade provat en pt online tjänst tidigare och blivit missnöjd, så jag visste inte riktigt vad jag kunde vänta mig. Men allt jag hade kunnat hoppas på och mer därtill införlivades i samarbetet med Sanna. Hon är inte bara otroligt kompetent inom området, utan dessutom fantastiskt engagerad, vilket gör att jag känner mig unik och viktig. Det känns att min utveckling och mina framsteg verkligen betyder mycket för Sanna också, och att hon lägger ner sin själ i att ge mig som klient det allra bästa utefter mina önskemål. Allt är personligt utformat efter just mina förutsättningar & mål, och Sanna finns alltid till hands för råd, stöd & peppning. Jag har inte bara utvecklats fysiskt under vårt samarbete, utan också mentalt. Med Sannas hjälp har jag lärt mig tänka steget längre när det gäller både kosten och träningen, och har lättare att se långsiktigt istället för att ta till en quick fix när det känns motigt. Med Sannas coaching utvecklas jag hela tiden, och får resultat jag bara vågat drömma om!

Josefine Bengtsson // Kostschema // Juli 2017

Jag kontaktade Susanna eftersom jag behövde hjälp med att få ordning på min kost. Träningen har egentligen aldrig varit ett problem för mig utan kosten har varit det som har varit svårt. Mitt största problem innan jag kontaktade Susanna var att jag inte visste hur jag skulle äta och framförallt när jag skulle äta.
Jag har kört med kostschemat sen i mitten av juli (2017, reds. anm.). Dock har jag haft några uppehåll under sommaren och semestern med både festival och resa utomlands. Men eftersom kostschemat har varit så lätt att följa har det inte varit några problem att komma tillbaka till rutinerna snabbt igen. Kostschemat har varit enkelt att följa eftersom Susanna har skrivit mängden mat jag ska äta vid varje portion. Alltså hur många gram protein respektive kolhydrater och fett. Det har gjort att jag fritt kunnat välja vilken proteinkälla samt vad för kolhydrat jag vill äta. Har något varit konstig eller inte känts bra så har jag tillsammans med Susanna hittat nya alternativ och lösningar för att få ihop min vardag.
Jag hade höga förväntningar på kostschemat och ville ha snabba resultat. Jag kände till Susanna sen innan och visste att hon är duktig och det var också därför jag kontaktade just henne. Jag upplever verkligen att kostschemat har gett effekt och format till min kropp på ett snyggt sätt, precis som jag ville. Jag har lärt mig otroligt mycket om kost och hur den fungerar. Jag har insett att om jag äter bra mat på fasta tider så är jag nästan aldrig hungrig, trött, sur eller ledsen. Känslor som förut kunde vara ganska vanliga hos mig.

Camilla Almström // Kostschema // Augusti 2017

Jag kontaktade Susanna för hjälp med ett kostschema då jag kände att jag trots att jag vet hur jag bör äta och vad jag ska undvika ofta fuskade med kosten, jag ville helt enkelt få in bra rutiner, bli av med sötsuget och samtidigt gå ner i vikt. Nu har jag följt mitt kostschema i sju veckor och mår jättebra, orkar mer på träningen samt har mer energi i vardagen! Trivs bra med kosten, det är vanlig mat som är enkel att göra varierade rätter med och det är även enkelt att komponera ihop ett liknande mål om jag äter ute någon gång ibland. Kostschemat har hittills gott och väl levt upp till mina förväntningar, sötsuget försvann väldigt snabbt vilket var den största boven i mitt liv.


Susanna är alltid peppande och svarar snabbt på frågor jag har kring kosten, bara ett meddelande bort!

Emma Laiback // Kost & Träning // Oktober 2017

Jag kontaktade Sanna då jag har följt hennes resa på Instagram under väldigt lång tid. Jag kände att jag behövde en nystart, för att få rutin i träningen/struktur i kosten och därmed bättre resultat. Eftersom jag följt Sannas Instagram så var min uppfattning att hon hade en sund syn och säkerligen kunde hjälpa mig på ett hållbart sätt. Jag har hållit på med kost och träningsupplägget i snart 6 veckor och det har gått över förväntan. Veckorna har gått så fort, strukturen i kosten kom väldigt snabbt. Det är ”vanlig mat” på regelbundna tider vilket gör det otroligt lättplanerat, trots att jag jobbar skift. Mitt träningsschema är uppbyggt och utformat efter mig och mina ”vanor” gällande träningstider/ggr per vecka osv, vilket gör att förändringen i sig inte behöver bli så stor, vilket håller mig motiverad, det passar mig jättebra. Jag är verkligen positivt överraskad då uppläggen har gett mig en struktur och livsstil som är hållbart i längden, snarare än att det blir en ”diet” eller kortsiktig ”lösning”.

Mathias Hemsén // Onlinecoachning // Augusti 2017 - Mars 2018

Kände att jag behövde ta tag i min kropp som var överviktig och kände att min kosthållning gick helt överstyr. Då jag har haft svårt att "hålla i" när jag tränat tidigare så var tanken tidigt att jag behövde en PT, och när jag hörde en vän berätta om vilket enormt engagemang du visat henne så var mitt val enkelt. De märks att du verkligen brinner för det du gör. De viktiga för dig är INTE att tjäna pengar utan att ta hand om dina klienter och lära dom att leva ett hälsosammare liv utifrån vilka förutsättningar och mål de har. Och det är anledningen till att jag valt att fortsätta med dig Sanna. För att du brinner för träning och kosthållning och de att du gör allt för dina klienter.Du är så jäkla grym! Med tanke på allt som min vän berättade om dig så hade jag rätt höga förväntningar på dig.

På dina kunskaper och ditt engagemang. Och du har införlivat allt med råge. Verkligen överträffat mina förväntningar. Kosten har varit lätt att följa samt varierad. Har jag behövt göra justeringar så har du varit snabb att ordna det. Det har verkligen levt upp till mina förväntningar och mer där till. Hade aldrig kunnat ana att de skulle ge såna stora resultat och så snabbt också!

Känner du att din kropp behöver en förändring eller att din kost gått helt överstyr, då kan jag verkligen rekommendera att vända dig till Sanna och All Season Fitness. Jag kommer vara henne evigt tacksam för att gett mig verktygen att förändra min kropp till en hälsosammare livsstil där jag trivs med mig själv och är piggare och friskare än tidigare, att hon dessutom hjälpt mig i min reumatiska sjukdom så att min vardag är mindre smärtsam samt att numera klarar styrkeövningar som för 6 månader sedan var helt otänkbart är bara helt fantastisk. Så tveka inte de är aldrig för sent att ta tag i sitt liv

 Stephanie Alegre Herrera // Kostschema // November 2017

Jag kontaktade dig Susanna för att jag ville ha mer struktur på min kosthållning och kände mig trött.  Jag har nu kört 1 månad med kostschemat och känner mig starkare och har mer energi än tidigare. I början kändes det som mycket mat, men nu inser jag vad jag egentligen behöver för att klara livets utmaningar som t.ex. arbete och träning. Jag förväntade mig ett kostschema utefter mina behov och det var exakt vad jag fick. Jag rekommenderar Susanna för att hon är kunnig inom kost och träning men också en härlig tjej som lyssnar och peppar!

 Grafisk design: @charlosi - Photo: @mediabysomnium - Copyright: @allseasonfitness